Prinsar och Prinsessor..

Alla inlägg under januari 2010

Av Moa Enberg - 12 januari 2010 09:46

Så jäkla skönt, i natt har vi sovit ganska bra också!

Albin har dock inte sovit såå bra, han har drömt mycket i natt! så jag har sprungit dit ett antal gånger när han har grinat i sömnen.. Och då är juh hormonerna som dom är nu också, så de har slutat med att jag också har grinat ett skvätt lite då och då.. för jag är så rädd att han inte är lycklig..

Börjar nästan grina nu när jag skriver det också.. ;)

Men så mycket man älskar sina barn det är sjukt! Älskar redan Alicia sååå mycket, och Albin min första lilla prins han kommer alltid att betyda enormt mycket för mig. Men nu är jag juh så orolig att han ska känna sig utanför.. han blir nästan bortskämd för jag vågar inte säga Nej till han nu!


Nu är ialf lill prinsen min på dagis, första dagen idag på länge.. han blev glad när han träffade Anna! ;) Alicia ligger och sover så jag ska nog också ta och sova en stund innan hon vaknar..

Idag ska min morfar komma och hälsa på och titta på tillökningen i släkten.. ;)

det blir bra de..

Bye Bye! / två barnsmamman.... Shit!!! helt sjukt juh!

Av Moa Enberg - 11 januari 2010 22:11

Hmm ska jag eller inte..

Ibland blir jag kanske för privat i denna blogg speciellt nu när kroppen är som den är men har funderat nu om jag ska skriva detta eller inte och jag kom fram till att mina läsare är juh nog de flesta tjejer också så ni tål de väl, en kille skulle väl bara tycka att man är sjuk i huvudet.. :P


Nu ikväll när Albin somnat kände jag åhh jag måste bara ta en dusch kände mig såå ofräsch, mjölk och spya överallt känns det som..

och detta blödande också.. :/

Så in i duschen och dusch strålen över bröstkorgen då känner jag bara hur de spänner till i brösten och det slutar med att jag duschar i en blandning mellan bröstmjölk och vatten, de bara sprutar ur mig juh.. Jag blir galen!!! Man ska väl vara glad att man har mjölk och kan amma, jag tycker det är underbart med ammningen men innan man har fått någon balans på det hela är det fan inte lätt! Så när jag sen står där och ska torka mig så rinner de bara mjölk, visst lite renare känner jag mig väl men ändå.. :P

inte är de lätt..

hehe! men de är juh värt varje sekund! Nu har man fått lite mer ordning på vardagen känns det som.. Alicia äter ungefär var 3-4 timme så nu vet man på ett ungefär.. sen får vi nu se hur denna natt blir, hoppas att det blir bra i natt också! Imorn är de juh dagis också.. tur att Dalmir är hemma imorn så slipper jag packa in två barn i bilen och åka!


Nu ska ni få lite mera bilder, sen ska jag mysa med Alicia en stund!

Bye bye!!


  

 En stolt Pappa på BB bara någon timme gammal!


  Dagen efter på BB mys med Pappa i sängen!

  Ligger och myser!

Sötisen våran!

  

Av Moa Enberg - 11 januari 2010 17:27

ja ni.. Albin var en riktig kräk unge när han var liten.. spy handdukar överallt, spydde ner allt och alla! och denna lilla Alicia verkar gå i sin brors fotsteg.. spyr ner allt så nu är alla spy handdukar framme igen.. hehe!


idag tog vi oss ner på stan en sväng, skulle på banken och apoteket, men på banken var kön oändlig så de skippade vi och apoteket glömde vi.. :P blev istl shopping av lite rosa kläder.. underbart.. hittade lite grann men inge mycket faktiskt.. vi har rätt så mycket kläder också så det är ingen panik..

sen var de dags för Dalmir att jobba så då for resten av oss hem.. nu har precis alicia ätit, tömt mig lite.. :P känner mig lite lättare.. ;)

Albin har gjort en koja av vardagsrumsbordet, och ligger där inne och tittar ut i en glipa och ser på Pingu.. snart dags för ett bad för han också.. imorn är de dagis som gäller.. han är överlycklig han saknar sin Anna säger han.. ;)


nää dags att byta blöja!!!

caoo

Av Moa Enberg - 11 januari 2010 12:12

Hej hopp!

Gud så skönt vi sov till kl tio sen så idag har man verkligen energi.. Härligt! inte lika kallt idag heller så de är skönt.. kanske man kan gå ut en sväng... dra Albin på pulkan eller nått?!! vi får se!!! Håller på och tvättar också så..

Borde åka på stan idag en sväng men vet inte om jag vill ta ut Alicia ännu.. vi får se.. Dalmir ska juh jobba idag också så vi får se..


Här kommer det ialf två bilder på mina älsklingar ska lägga in nå fler sen..


   Stolta storebror, Alicia mindre nöjd men ;)

  

Alicia våran lilla tjej! lite hormonprickar och rivmärken men söt ändå.. ;)

Av Moa Enberg - 11 januari 2010 07:37

halloj..

nu är jag och lill tjejen uppe, grabbarna ligger och snarkar i sängen.. Alicia har precis gjort hennes behov.. ätit och skitit, så snart hoppas jag på att vi ska somna om igen de skulle vara skönt!

Hon har faktiskt sovit bra i natt.. helt underbart jag har sträck sovit i ialf 3 tim utan något som har stört mig.. underbart! så nu känns det juh som om man har energi till tusen.. är faktiskt ovanligt pigg efter denna förlossning, inte heller såå ont i kroppen så som jag hade efter Albins förlossning så det är skönt..

men eftervärkarna denna gång är juh inte så roliga, men man överlever även dem..

nu somnar snart denna tjej så då tänker jag inte skriva nåå mer..

caaooo

Av Moa Enberg - 10 januari 2010 21:17

ja ni två barns mamman här.. full rulle kan man lugnt sagt säga att det är här hemma.. man gör inte mycket annat än att försöka hålla hushållet i styr.. ;)

och föda upp barna sina..  :P

Alicia är en blodigel kan man lugnt sagt säga om hon fick bestämma skulle hon ligga vid bröstet hela dagarna, och tro mig det känns, men jag ska härda ut denna första tid då de är jobbigt sen så har man bröstvårtor av stål.. hehe..

sen vågar man juh knappt inte titta ut i denna kyla med tuttarna heller.. det bara skriker mjölkstockning då.. och min mjölkproduktion skulle juh mätta många munnar.. (så ni alla vet.. ;) )

men nu är lilltjejen tre dagar gammal, idag hade man beräknat BF.. skönt att hon är här!

Hon är en prinsessa dagtid nattetid kan juh alltid disskuteras..:) men vi överlever..

Nu är de dags att få Albin i säng, han har sovit idag på dagen eftersom natten inte gav han 100% sömn..

jaja lite update.. inga bilder ännu men jag ska.. lovar..

caoo

Av Moa Enberg - 9 januari 2010 10:04

Tack alla ni, för alla kommentarer inlägg samtal och sms.. tyvärr har jag avrit dålig på att skicka sms och sånt tillbaka.. men all tid går faktiskt nu till mina små..

När Alicia sover så är man mycket med Albin, man är sååå rädd att han ska bli svartsjuk och känna sig utanför.. Men än så länge har det gått ganska bra.. det är en stor förändring för oss alla! men allt är mys!

I natt var vi dock inte överens Alicia tyckte att man kunde vara vaken, sådär vid 3 tiden och hur kul är det då och ligga i ett mörkt sovrum... hon blev galeeenn! Albin funderade vad de va med hon, men han kom på lösningen: Hon vill nog suga på dina bröst mamma! och ja det gjorde hon sen var det lite mera gråt så jag och ALicia har sovit i soffan resten av natten.. och grabbarna grus i sängen.. ;)


Ska väl också berätta lite kort om förlossningen..

Allt började juh den 6 jan.. kände att det var tryck som fan nedåt och de var en skum känsla hade lite värkar men tänkte att ähh det är väl som förrut.. men vid 1 tiden på dagen så var det 20 min mellan värkarna de blev regelbundna vid tre tiden blev det jobbigare och de började tätna ungefär 13 min sen vid 5 tiden var det 10 min så jag ringde in och de tyckte att jag kunde komma med desamma eftersom jag är omföderska.. så de var bara att åka.. Tankarna, nervositeten hjälp ska den komma nu?!?!

Kom in fick ligga med kurvan och värkarna fortsatte men problemet var att jag öppnades inte.. var endast öppen 1-1,5 cm men ont som fan hande jag juh?!?!

Så då fick jag en sovdos med lugnande så jag skulle kunna sova och morgonen efter var jag öppen 2 cm.. tjohoo en halv cm.. va fan hann man tänka hur ska detta gå.. när läkar ronden var så sa de att man ska vänta ett tag till och om jag öppnas lite till så spräcker man hinnerna.. och vid halv elva hade jag öppnats 3 cm de kunde ta hål på hinnerna.. och sen jäklar tog det fart..

sen var jag  öppen 4 cm sen jävlar hade jag ont.. sen 4,5 cm då gick det segt som fan men sen på en halvtimme va rjag öppen 6 cm och sen var det full fart Barnmorskorna vågade inte lämna rummet för nu ville bebisen komma ut i rutschkana fart.. ;) Det blev väldigt intensivt, och enormt jobbigt! Man tror juh att man ska dö.. Sen var det en Kant ivägen som gjorde det väldigt Väldigt jobbigt! Men fyy fan vad underbart det var när hon kom ut.. vilken lycka! det går juh inte att beskriva.. Denna förlossning var värre än Albins eftersom jag hade värkar såå länge men sen när det väl satte igång ordentligt dåå jävlar.. mina värkar var väldigt långa Brakvärkar som BM kallade det! såna man brukar få med massa dropp..

Barnmorskan som vi hade var helt underbar vi var såå nöjda med henne.. hon var så duktig och man kände sig trygg med henne! hon kunde även skoja lite medans allt var! Kanon tjej!

Och man ska väl be om ursäkt till de andra som var inne på förlossningen samma tid som jag födde, ber om ursäkt om jag orsakat hörselskador.. Dalmir kommer väl lida av tinitus resten av livet.. :P Han var också jätte duktig och stöttade mig jätte bra.. och han klarade till och med av att klippa navelsträngen.. ;)


Ska försöka lägga ut nå kort sen men har inte hunnit lägga in dom på datorn och nu orkar jag inte.. ska plocka undan lite i köket först och främst..

Men lite update fick ni nu..

Men tack än en gång för alla fina gratulationer!


Kram från oss alla!!

Av Moa Enberg - 8 januari 2010 20:48

Hej allihopa..

Som ni förstår så har min bloggtorka dessa dagar berott på att våran lilla tös har kommit! 7/1 15.27 3040gram 49 cm lång.. Alicia ska hon heta våran prinssesa!

Detta var allt jag hann med att skriva för nu är Albin och Alicia inge glad. ;)

Caoo

Presentation


Mitt allt! Det är min familj!

Omröstning

Hur ofta tränar du?
 5-7 dagar i veckan
 3-4 /veckan
 1-2 /veckan
 aldrig
 sällan
 promenerar endast

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards